De wintersport is een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. Ieder jaar besluiten velen om hun wintersportvakantie met de trein te maken. Of je nu met de trein naar de Alpen reist of naar de Noorse fjorden, met de trein kun je genieten van een onvergetelijke wintersportvakantie. In dit blog geven we je tips over welke wintersportgebieden bereikbaar zijn met de trein vanuit Nederland, de voordelen van een wintersport met de trein en tips bij het kopen van treintickets.

Welke wintersportgebieden zijn bereikbaar met de trein vanuit Nederland?

Vanuit Nederland kun je met de trein naar verschillende wintersportgebieden reizen. 

 • Een van de meest populaire bestemmingen is het Zwitserse Kanton Wallis. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige berglandschappen en de vele mogelijkheden voor skiën en snowboarden. 
 • Ook het Oostenrijkse Tirol is een populaire bestemming. Het gebied staat bekend om zijn vele skigebieden en gezellige dorpjes. 
 • Verder zijn ook de Franse Alpen met hun vele skipistes een populair wintersportgebied met de trein. In de Franse Alpen zijn tal van kleine, charmante dorpen te vinden waar je tijdens je wintersportvakantie kunt verblijven. 
 • Ook de Noorse fjorden zijn een populaire bestemming, vooral voor liefhebbers van langlaufen. Bekijk ook deze tips voor langlaufen in Noorwegen

De voordelen van een wintersport met de trein

Er zijn veel voordelen aan het reizen met de trein naar je wintersportbestemming. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen: 

 1. Ten eerste is de trein een milieuvriendelijke manier van reizen. Met de trein geniet je van een comfortabele en veilige reis naar je bestemming.
 2. Ook is het een relatief goedkope optie, vooral als je het vergelijkt met andere manieren van reizen zoals de auto of het vliegtuig
 3. Een ander voordeel is dat je tijdens de reis al kunt genieten van de prachtige berglandschappen. Met de trein reis je door de bergen en krijg je al een voorproefje van de schoonheid van je wintersportbestemming. Ook kun je tijdens je reis alvast een paar ski’s of snowboard kopen, zodat je klaar bent om meteen aan de slag te gaan zodra je arriveert. 
 4. Bij veel vervoerders zijn huisdieren zoals een kat of een hond ook welkom in de trein

Tips bij het kopen van treintickets

Het kopen van treintickets voor een wintersportvakantie kan soms een uitdaging zijn. Daarom geven we je hieronder een aantal tips voor het kopen van treintickets. 

 • Ten eerste is het belangrijk om op tijd te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je tickets zullen zijn. 
 • Het is ook verstandig om te zoeken naar speciale aanbiedingen en kortingscodes. Vaak kun je gebruik maken van aanbiedingen voor groepen of voor mensen die een retourticket boeken. Ook kun je kijken naar kortingscodes en speciale acties op websites zoals RailPlus of RailAway. 
 • Verder is het verstandig om de verschillende routes te vergelijken. Soms kan het zijn dat je een goedkoper ticket krijgt als je een andere route neemt. Het is ook verstandig om op de hoogte te blijven van eventuele vertragingen of wijzigingen in het reisschema. Vergeet ook niet om je ticket uit te printen, zodat je het bij de controle kunt laten zien.
Categorieën: Blog