Wil jij komende wintersportvakantie met de auto rijden naar je vakantiebestemming? Dan ben je niet de enige. De auto is veruit het populairste vervoersmiddel: 75% van de Nederlanders gaan met de auto op wintersportvakantie. Het biedt namelijk vele voordelen om met de auto te gaan. Je bent mobieler en flexibeler. Bovendien kan je gemakkelijk al je bagage kwijt in een auto. Dit is handig, want skispullen nemen al snel veel ruimte in. Mocht je geen auto hebben is er nog geen man over boord. Je kan eenvoudig en goedkoop een auto huren. In onderstaand artikel geven we de belangrijkste tips als je met de auto op wintersportvakantie wilt.

Zorg voor winterbanden en een sneeuwketting

In Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk is het verplicht om met winterbanden te rijden. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, is dit alleen verplicht als het staat aangegeven op een verkeersbord. Het is daarom sterk aan te raden om winterbanden te regelen. Bovendien is het een stuk veiliger als je in een sneeuwrijk gebied rondrijdt. Geef bij je autoverhuur aan dat je graag winterbanden wilt hebben als je een auto huurt. Daarnaast is het aan te raden om een sneeuwketting mee te nemen. Dit is niet verplicht, maar erg handig als je onverhoopt op een zeer besneeuwde weg terechtkomt.

Controleer je auto voor vertrek

Wanneer je op wintersportvakantie gaat wil je niet voor verassingen komen te staan. Controleer daarom van te voren of alle vloeistoffen op peil zijn, de ruiterwisbladen in tact zijn en de filters schoon. Daarnaast is het raadzaam om alle verplichte onderdelen bij je te hebben zoals een EHBO-set en een gevarendriehoek. Ook extra ruitenwisservloeistof meenemen is een must. Door het rijden op besneeuwde en vochtige wegen worden je ruiten namelijk snel vies. Ten slotte is het een must om een ‘ouderwetse’ kaart bij de hand te hebben. In sommige bergachtige gebieden werkt het navigatiesysteem niet altijd. Je wilt immers niet verdwaald raken!

Zorg voor een plezierige autorit

Als je een lange autorit moet afleggen is het handig om voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Vaak is voedsel langs de weg hoog geprijsd. Bovendien wil je op het moment dat je trek krijgt niet afhankelijk zijn van het voedselaanbod bij de dichtstbijzijnde stop. Daarnaast kan je ook in een file terechtkomen. Dan heb je altijd iets lekkers achter de hand. Met de auto op wintersport gaan vergt enige voorbereidingen, maar het levert daarna extra veel plezier op. En een auto huren is zo gepiept. Tegenwoordig kan je zelfs een auto huren zonder creditcard.

Categorieën: Blog