Op wintersport naar Oostenrijk is al jaren zeer populair. Waarom? Oostenrijk kent veelzijdige skigebieden, grote zekerheid voor wat betreft de sneeuw, en natuurlijk de gezellige après ski’s. Jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders naar Oostenrijk voor een mooie skivakantie. Maar niet alleen voor mensen die willen skiën is het een prachtig land, ook als je wilt langlaufen of wandelen is Oostenrijk een top bestemming. Je kunt je vakantie doorbrengen in een van de vele kleine dorpjes maar ook in een groot toeristische plaats. Een van de populairste skigebieden in Oostenrijk is SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Hoe reis je naar Oostenrijk

Om in Oostenrijk te komen zijn er diverse reismiddelen, zo kun je met de auto, bus, trein of het vliegtuig. Het populairste vervoersmiddel is de auto, de meeste mensen kiezen voor de auto in verband met de vrijheid die je dan hebt. Het enige wat je moet doen is een vignet aanschaffen. Als je met het vliegtuig gaat, landt je in Innsbruck, Salzburg of Wenen. Ook de bus is vrij populair, je reist met een hele groep naar je bestemming en bent lekker uitgerust als je op de piste staat.

Zeker zijn van sneeuw?

Oostenrijk is onder andere zo populair om de sneeuwzekerheid die het land biedt. In de meeste gebieden ligt altijd sneeuw. Waarom er vrijwel altijd sneeuw ligt in Oostenrijk? Dit komt door de natuurlijke ligging van bepaalde skigebieden. Wil je goed kunnen skiën? Kijk dan goed naar de sneeuwhoogtes voor je een vakantie boekt. Wanneer een piste hoger ligt dan 2000 meter ben je er zeker van dat je heerlijk kunt skiën of snowboarden. Bekijk hier de actuele sneeuwhoogtes.

Accommodaties

Ook aan accommodaties geen gebrek in Oostenrijk. Je kunt kiezen uit de vele hotels, vakantiehuizen, chalets en pensions. Het populairste verblijf is een chalet of hotel vlakbij de skipiste, zo rol je s morgens zo je bed uit de piste op! Naast het grote aanbod skigebieden in Oostenrijk heb je in ieder skigebied een groot aanbod aan accommodaties. Een tip is bijvoorbeeld Hotel Bon Alpina in Igls.

Leren skiën in Oostenrijk

Kun je nog niet skiën? Geen probleem want ook dat kun je leren bij de lokale skischolen. Skiles kun je boeken voor kinderen en volwassenen, je kunt kiezen voor privé skiles of in een groep. Vaak kan je al in een dag veel bijleren waardoor je de rest van de week veel meer plezier van het skiën hebt.

Categorieën: Blog